Στην πλάτη των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ η κόντρα κυβέρνησης - φαρμακοποιών

loberdos_kai_koutroumanes

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΑΔ, καθώς οι ασφαλισμένοι σπεύδουν από νωρίς στα γραφεία του ΟΠΑΔ προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων, τα οποία μάλιστα θα τους αποδώσει ο ΟΠΑΔ μετά από μήνες ίσως και ένα χρόνο, μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία.

Και ενώ οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου να καλύψουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις του ΟΠΑΔ που προκάλεσαν επι της ουσίας τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ από τα φαρμακεία, έκαναν φραστική επίθεση στους φαρμακοποιούς χαρακτηρίζοντάς τους λίγο έως πολύ εκβιαστές.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί  χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη την κινητοποίηση των φαρμακοποιών, αφού όπως είπαν έχει δρομολογηθεί η άμεση εξόφλησή τους από τον ΟΠΑΔ.

«Ο εκβιασμός έχει και τα όρια του και τα όρια τα βάζει η συνείδηση του καθενός» είπε ο κ. Α. Λοβέρδος, «ευνοήθηκαν από την ασυδοσία, έχουν τζίρο 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και σταμάτησαν τη χορήγηση φαρμάκων επι πιστώσει για 30 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι μόλις ξεκινήσει η ροή πληρωμών από το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αρχίσουν να χορηγούν κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Απεργίες γιατρών

Ταλαιπωρία όμως και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από τη 48ωρη απεργία που ξεκίνησαν την Τρίτη οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ την Τετάρτη θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σημειώνεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί μαζί με τους καθηγητές και τους δασκάλους θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων της περιφέρειας προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενώ οι συνάδελφοι τους στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Tags:

| More