Σε μελέτη Φάσης ΙΙΙ το νέο αντιγριπικό των Biota/Daiichi
Η αυστραλιανή Biota Holdings και η ιαπωνική Daiichi Sankyo δήλωσαν ότι ξεκίνησαν κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ στην Ιαπωνία για την προληπτική χρήση της λανιναμιβίρης, του πειραματικού αντι-ιικού τους κατά της γρίπης.
Νωρίτερα φέτος οι δύο εταιρείες είχαν παρουσιάσει ελπιδοφόρα δεδομένα από μελέτες Φάσης ΙΙΙ στην Ασία για τη θεραπευτική χρήση της λανιναμιβίρης, γνωστής επίσης ως CS-8958. Το φάρμακο είναι ένας νέος αναστολέας της νευραμινιδάσης, ανήκει δηλαδή στην ίδια κατηγορία φαρμάκων με το Relenza (ζαναμιβίρη), το αντι-ιικό που έχει ανακαλυφθεί από την Biota και πωλείται σήμερα από την GlaxoSmithKline.
Η Biota δήλωσε ότι κατάλληλοι για συμμετοχή στη μελέτη θα είναι ασθενείς που έχουν μολυνθεί είτε με το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) είτε με στελέχη της εποχικής γρίπης. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα μπορέσει να λάβει έγκριση από το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας για τις θεραπευτικές ενδείξεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, περίπου την ίδια εποχή που θα κατατεθεί αίτηση έγκρισης για τις προφυλακτικές ενδείξεις.
Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι, όσον αφορά την παραγωγή στην Ιαπωνία, σχεδιάζουν να έχουν αρκετές θεραπείες για 3-4 εκατομμύρια άτομα έως το 2010 και για 10 εκατομμύρια από το 2011.
Πηγή:
PharmaTimes
Tags:

.jpg)

