καρδιοπάθειες

Kremastinos

Βιβλίο του Δημήτρη Κρεμαστινού για την καταπολέμηση της καρδιοπάθειας

«Μπορούμε να νικήσουμε τις καρδιοπάθειες» είναι ο τίτλος του βιβλίου που υπογράφει ο καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός, από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ. Είναι η καρδιά από το Άλφα ως το Ωμέγα. Είναι απλά μαθήματα καρδιολογίας. Είναι απλά μαθήματα ζωής.

Tags:

vard

Παναγιώτης Βάρδας: Το μέλλον στην αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών είναι τα τσιπ καρδιάς

Μετά τη ύψιστη διάκριση που συνεπάγεται για το πρόσωπό του και για την χώρα μας η εκλογή του καθηγητή καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παναγιώτη Βάρδα στην θέση του προέδρου της  Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος μιλά στο www.healthview.gr για τα επιτεύγματα της καρδιοαγγειακής ιατρικής.

Tags:

heart-beat-2

Η συστηματική θεραπεία με Lipitor μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος σε νεφροπαθείς και παχύσαρκους


heart-beat-2

Νέα «όπλα» για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων


heartbeat

Στην ατζέντα του Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιαγγειακής Ιατρικής οι εξελίξεις στην καρδιολογία

Με νέες θεραπευτικές μεθόδους αλλά και νέους παράγοντες κινδύνου,  που αναγνωρίζουν εγκαίρως την πιθανότητα μελλοντικού εμφράγματος  ενισχύεται η φαρέτρα των καρδιολόγων, την  ώρα που οι προβλέψεις  των για την μελλοντική υγεία  του καρδιαγγειακού  συστήματος των ελληνόπουλων είναι δυσοίωνες. Πάντως, ενώ οι έφηβοι διατρέφονται άσχημα και αποκτούν  πίεση και τσιμπημένη χοληστερόλη από τις τάξεις του γυμνασίου (!), η λίστα με τις  θεραπευτικές εξελίξεις στην καρδιολογία  ευτυχώς μακραίνει και γεμίζει την ατζέντα του Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιαγγειακής  Ιατρικής.

Tags:

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου