φαρμακευτική αγορά

ΕΕΦαΜ

Στο 8ο Συνέδριο της ΕΕΦαΜ διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές αναλύουν την Αξία/ την Καινοτομία/ την Προσαρμογή σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον

 Την Αξία, την Καινοτομία και την Προσαρμογή στη φαρμακευτική αγορά, θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν διακεκριμένοι επιστήμονες - ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο 8ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ (Ε.Ε.Φα.Μ). Το Συνέδριο που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 1,2,3 Φεβρουαρίου 2012.

Tags:

medicine-dollar

IMS: πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων το 2014

Το 1,1 τρισ. δολάρια αναμένεται να φθάσουν οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων το 2014, καθώς η αύξηση των αναδυόμενων αγορών βοηθά να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την είσοδο των γενοσήμων στον ανταγωνισμό, σύμφωνα με προβλέψεις της IMS Health.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης 5-8% που αναμένεται κατά μέσον όρο τα επόμενα πέντε χρόνια για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μεταφράζεται σε αύξηση πωλήσεων κατά σχεδόν 300 δισ. δολάρια, δήλωσε η IMS.

Tags:

Russia

Για φαρμακευτική αναθεώρηση ετοιμάζεται η Ρωσία

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που προχωρά σε αναθεώρηση του τομέα της υγείας, καθώς η Ντούμα, το Ρωσικό Κοινοβούλιο, ψήφισε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανάπτυξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και στη ρύθμιση των τιμών των φαρμάκων.

Tags:

chinese-dragon-3

Καλά «πλασαρισμένη» η AstraZeneca για ανάπτυξη στην Κίνα

Ένα εντελώς νέο επιχειρηματικό μοντέλο υιοθετεί η AstraZeneca στην Κίνα, προκειμένου να δρέψει τα οφέλη από τις τεράστιες ευκαιρίες που διατίθενται στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου.

Tags:

medicines-money-pig

«Φαρμακο-αναδυόμενες» χώρες: το 48% της παγκόσμιας αύξησης το 2013

Ο αριθμός των φαρμακευτικών αγορών με υψηλούς ρυθμούς αύξησης έχει αυξηθεί από 7 σε 17 και οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν κατά 90 δισ. δολάρια το διάστημα 2009-2013, συμβάλλοντας κατά 48% στην ετήσια αύξηση της αγοράς το 2013, έναντι 37% το 2009, σύμφωνα με την εταιρεία IMS.

Αναδυόμενες φαρμακευτικές αγορές και οι παράγοντες που τις ευνοούν

Tags:

medicines-and-euros

Η Γερμανία αποφασισμένη «να σπάσει το μονοπώλιο τιμών» των φαρμάκων

Σχέδια για αναθεώρηση της αγοράς των επώνυμων φαρμάκων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, 10 Μαρτίου, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Philipp Roesler. Μεταξύ άλλων, τα σχέδια αυτά θα απαιτούν από τις φαρμακευτικές εταιρείες να διαπραγματεύονται για τις τιμές των νέων φαρμάκων τους με τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία ή, αλλιώς, να αποδέχονται τα καθορισμένα ανώτατα όρια τιμών.

Tags:

7thMedicineMarketing

«Η φαρμακευτική αγορά στη νέα δεκαετία. Εξέλιξη ή Ανατροπή;»

Με διακεκριμένους επιστήμονες/ομιλητές θα πλαισιωθεί και το φετινό Συνέδριο της ΕΕΦαΜ (17/2-19/2) στο Μέγαρο Μουσικής. Κεντρικός τίτλος: «Η φαρμακευτική αγορά στη νέα δεκαετία. Εξέλιξη ή Ανατροπή;». Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν, το οποίο θα κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου (Τετάρτη 17/2), «Οι μακροοικονομικές τάσεις στο χώρο του φαρμάκου τα επόμενα χρόνια».

Στο στρογγυλό τραπέζι θα προεδρεύσουν ο κ. Ι. Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και ο κ. Β. Νειάδας, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ.

Tags:

antibodies-isolated

Συνεργασία της Abbott με την Pierre Fabre στον καρκίνο

Η Abbott Laboratories πληρώνει 25 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή για να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια αντικαρκινική θεραπεία σε πολύ πρώιμη φάση ανάπτυξης που ανακάλυψε η Pierre Fabre.

Tags:

agreement-1

Η Cephalon αγοράζει την ελβετική Mepha έναντι 590 εκ. δολαρίων

Η Cephalon συμφώνησε να αγοράσει την ελβετική εταιρεία γενοσήμων Mepha από την οικογένεια Merckle της Γερμανίας, η οποία εξετάζει επίσης προσφορές για πώληση της Ratiopharm.

Tags:

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου