Σεξ: Οι φοιτητές στέλνουν μηνύματα ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ

Η χρήση των smartphones είναι πια τόσο διαδεδομένη που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Ορισμένοι όμως το παρακάνουν. Όπως για παράδειγμα οι φοιτητές, οι οποίοι σύμφωνα με νέα έρευνα στέλνουν μηνύματα ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 152 φοιτητές. 
Οι φοιτητές έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με περισσότερες από 70 ερωτήσεις που αφορούσαν τις καθημερινές τους συνήθειες σε σχέση με την χρήση του κινητού τους. Το 60% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας μικρότερος από τα 20 έτη.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Social Science Journal, έδειξε πως οι φοιτητές δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιούν το κινητό για να επικοινωνούν ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ ή όταν ήταν στην τουαλέτα.
Πολλοί παραδέχτηκαν ότι στέλνουν γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού ή την ώρα μιας κηδείας.
 
Οι περισσότεροι είπαν πως γνώριζαν πόσο ακατάλληλη ήταν η αποστολή μηνυμάτων σε αυτές τις περιστάσεις, καθώς και ότι σύμφωνα με τα κοινωνικά κριτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κακή και ανάρμοστη συμπεριφορά. Δεν μπορούσαν όμως να αντισταθούν.
 
Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε 70 ερωτήσεις που σκοπό είχαν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά στέλνουν γραπτά μηνύματα, πόσο συχνά ελέγχουν τα εισερχόμενα μηνύματα, με το εάν θα έστελναν μήνυμα σε 33 διαφορετικές κοινωνικές περιστάσεις κι εάν θεωρούσαν ότι ήταν σωστό να το κάνουν σε κάθε περίσταση.
 
Το 1/3 των φοιτητών είπε ότι λαμβάνει και στέλνει τουλάχιστον 100 μηνύματα την ημέρα, ενώ παράλληλα, ελέγχει τα εισερχόμενα σχεδόν 16 φορές ανά ώρα. Το 90% δήλωσε ότι στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια του φαγητού ενώ το 80% ενώ βρίσκεται στο μπάνιο, χωρίς να θεωρούν τις περιστάσεις αυτές ακατάλληλες και την πράξη τους μη αποδεκτή κοινωνικά.
 
Βέβαια, οι φοιτητές αναγνώρισαν ότι η αποστολή μηνυμάτων ήταν μη κοινωνικά αποδεκτή. Για παράδειγμα, μέσα στη κινηματογραφική αίθουσα το 70% των φοιτητών δήλωσε ότι η αποστολή μηνυμάτων μπορεί να ενοχλήσει τους θεατές. Οι περισσότεροι όμως έστελναν μηνύματα παρόλο που γνώριζαν την κοινωνική απαγόρευση. Επίσης το 75% έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια της εργασίας και το 10% κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ φυσικά γνώριζαν ότι δεν είναι σωστό.
 
Η αποστολή μηνυμάτων στο ντους θεωρήθηκε ανάρμοστη, αλλά το 1/3 των συμμετεχόντων δήλωσε ότι το έχει κάνει, ενώ παράλληλα το 40% είπε ότι έχει στείλει μήνυμα ενώ ο σερβιτόρος περιμένει να πάρει παραγγελία έχοντας επίγνωση της την κακής του συμπεριφοράς. 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
In this article