Σεξ: Είναι ασφαλές μετά από έμφραγμα

Πολλοί ασθενείς φοβούνται να κάνουν σεξ αμέσως μετά ένα έμφραγμα, Πιστεύουν πως η ερωτική πράξη θα βάλει πίεση στην καρδιά τους και θα τους οδηγήσει ξανά στο νοσοκομείο. Νέα έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων όμως δείχνει πως δεν υπάρχει τέτοιος φόβος.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρδιάς Edson Saad στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας μελέτησαν τα στοιχεία που άντλησαν από περισσότερες από 150 έρευνες.

Θέλησαν έτσι να διαπιστώσουν κατά πόσο το σεξ είναι πραγματικά ασφαλές μετά από ένα έμφραγμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως δεν υπάρχει λόγος ο ασθενής να σταματήσει να κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το επεισόδιο του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ασθενής μπορεί να κάνει αγκαλιές και φιλιά με τον/την σύντροφο του μια ημέρα μετά το έμφραγμα και να έχει κανονική σεξουαλική επαφή μια εβδομάδα μετά το καρδιακό επεισόδιο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Claudio Gil Soares de Araújo και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ακόμα πως οι πιθανότητες να πεθάνει ένας ασθενής με έμφραγμα από νέο καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του σεξ είναι λιγότερος από 2%.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το σεξ είναι η ίδια σωματική άσκηση με το ελαφρύ βάδισμα. Θα έπρεπε λοιπόν οι γιατροί να το συνιστούν.

In this article