Πάνω από το ένα τέταρτο των αντρών άνω των 85 έκανε σεξ το περασμένο χρόνο

Έχουμε πει πολλές φορές πως το σεξ δεν έχει ηλικία. Είναι θέμα διάθεσης και φυσικής κατάστασης. Βρετανική έρευνα έδειξε τώρα πως το ένα τέταρτο των αντρών άνω των 85 ετών έχει καν σεξ τον τελευταίο χρόνο.
 
Ερευνητές από το International Longevity Centre (ILC) έδειξε πως οι άντρες είναι σε μεγαλύτερη ερωτική διάθεση από τις γυναίκες στην τρίτη ηλικία.
Πάνω από το 30% των αντρών μεταξύ 76 και 80 ετών σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το ποσοστό αυτό στις γυναίκες είναι μόλις 7%.
 
Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη Βρετανική Έρευνα Μακροζωίας και Γήρατος. Διαπίστωσαν ακόμα πως για τους άνω των 65, το 60% των αντρών και τι 37 των γυναικών είχαν κάνει σεξ τον περασμένο χρόνο.
Για τους γύρω στα 85, το 25% των αντρών και το 10% των γυναικών είχαν κάνει σεξ τον περασμένο χρόνο.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Cesira Urzì Brancati τόνισε πως τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν πως τα ρομαντικά συναισθήματα δεν είναι απαραίτητα μόνο για τους νέους ανθρώπους αλλά και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως υπάρχει μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στις πιθανότητες που έχει ένας άντρας και μια γυναίκα να βρουν τον έρωτα σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βρουν σύντροφο μετά τα 60 απ΄ότι οι άντρες.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
In this article