Γιατί το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να μείνετε έγκυος

Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να πετύχουν την πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Νέα έρευνα Ιταλών ερευνητών τώρα δείχνει πως το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο να έρθει η εγκυμοσύνη σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάρμα στην Ιταλία έκαναν μελέτες σε 5.188 Ιταλούς, οι οποίοι είχαν αποταθεί στο κέντρο αναπαραγωγής.
Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν ποια είναι η ιδανική εποχή για να πετύχει ένα ζευγάρι την εγκυμοσύνη.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η κινητικότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων επηρεάζεται σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες.
Όπως φάνηκε απόι τη μελέτη, η ποσότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων μπορεί να ήταν πιο αυξημένη το χειμώνα, αλλά η κινητικότητά τους ήταν υψηλότερη το καλοκαίρι. Μάλιστα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σπερματοζωάρια των αντρών, που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν βρεθεί δυο φορές πιο κινητικά απ’ όσο τον Ιανουάριο.
Η έρευνα έδειξε πως δύο στους τρεις άντρες είχαν καλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων το καλοκαίρι αλλά μόνο ένας στους δύο τον χειμώνα.
 
Σε μια ξεχωριστή μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο έκαναν έρευνες σε 6.000 γυναίκες. Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE), έδειξαν πως οι γυναίκες που έκαναν θεραπείες γονιμότητας και είχαν εκτεθεί σε περισσότερο ήλιο, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη βροχή τον μήνα πριν προχωρήσουν σε εξωσωματική, είχαν κατά ένα τρίτο υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης.
 
Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες έκαναν εξωσωματική μετά από ένα μήνα έκθεσης σε ηλιοφάνεια, χαμηλότερη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, είχαν περισσότερα ωάρια, υψηλότερα ποσοστά επιτυχούς γονιμοποίησης και περισσότερες πιθανότητες απόκτησης μωρού, με τα ποσοστά των γεννήσεων να είναι 19% σε όσες έκαναν εξωσωματική το φθινόπωρο αλλά 14% σε όσες έκαναν IVF τον χειμώνα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
In this article