Σεξ: Τι μαρτυρά το φτέρνισμα μας για την σεξουαλικότητα μας

29-12-2016

Το φτέρνισμα είναι μια απλή ανθρώπινη εκδήλωση. Όλοι μας φτερνιζόμαστε καθημερινά. Ιδίως όταν είμαστε κρυωμένοι ή έχουμε κάποια αλλεργία. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Γιατί ένα φτέρνισμα μπορεί να πει πολλά για εμάς, Ακόμα και για την σεξουαλικότητα μας.

Ορισμένοι άνθρωποι αφήνουν τον εαυτό τους να φτερνιστεί ελεύθερα και δυνατά αφήνοντας ένα δυνατό «αψιού». Άλλοι πάλι προσπαθούν με τρόπο να συγκρατήσουν το φτέρνισμα τους κάνοντας «ατσί».

Τώρα Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι φτερνίζονται ελεύθερα είναι και πιο απελευθερωμένοι στο σεξ, αντίθετα με όσους συγκρατούν το φτέρνισμα τους και είναι πιο συγκρατημένοι στις σεξουαλικές τους εκδηλώσεις. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι λιγότερο δοτικοί και περισσότερο εγωκεντρικοί στο σεξ.

Όπως διαπίστωσε ο ο Αμερικανός νευρολόγος καθηγητής, Άλαν Χιρς, το φτέρνισμα είναι ένα αντανακλαστικό που συμβαίνει στο τμήμα του νευρικού μας συστήματος και δεν μπορούσε να το ελέγξουμε . Κι επειδή ο τρόπος που φταρνιζόμαστε δεν αλλάζει, είναι ίδιος με την πάροδο του χρόνου, αρκεί να ακούσουμε κάποιον να φτερνίζεται για να καταλάβουμε αν είναι “ταύρος” ή όχι στο κρεβάτι, είτε είναι 19 είτε 59!

Η έρευνα που συνδέει το φτέρνισμα με την σεξουαλικότητα βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής του Λονδίνου ότι υπάρχει και σεξουαλικό φτέρνισμα: Tο φαινόμενο όπου άνδρες και γυναίκες σκέφτονται κάποιον σεξουαλικά ή έρχονται σε οργασμό και αμέσως μετά ξεσπούν σε φτέρνισμα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως μας κάνει να φτερνιζόμαστε
Γιατί δεν πρέπει να κρατάμε το φτέρνισμα