Πως ένα κακό αφεντικό μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σας

09-01-2017

Πόσοι από εμάς δεν είχαμε κάποια στιγμή ένα αφεντικό που μας έκανε την ζωή δύσκολη; Μήπως κι εσείς είχατε ένα αφεντικό με ψυχικά προβλήματα που δημιουργούσε μια τοξική ατμόσφαιρα στο γραφείο; Νέα Βρετανική έρευνα δείχνει τώρα πως τέτοια αφεντικά μπορεί να καταστρέφει την καριέρα μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Manchester στη Βρετανία μελέτησαν 1.200 ενήλικες άντρες και γυναίκες, τους οποίους ρώτησαν για την ψυχική τους υγεία αλλά και τη σχέση τους με το αφεντικό τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο ψυχολογίας στο Manchester, έδειξαν πως οι ηγετικές φυσιογνωμίες με ψυχοπαθητικές τάσεις μπορούν να μετατρέψουν και τον υπάλληλο σε εργασιακό bully.

Όπως φάνηκε από την έρευνα, τα αφεντικά με σκοτεινές προσωπικότητες επηρεάζουν αρνητικά και τη συμπεριφορά των υφιστάμενων τους. Κάνουν επίσης τους υπαλλήλους τους να εκμεταλλεύονται τους άλλους και να παίρνουν τα εύσημα για δουλειά άλλων.

Και το πιο ανησυχητικό; πως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας Abigail Phillips και οι συνεργάτες της, σχεδόν το ένα πέμπτο των υψηλόβαθμων στελεχών στις εταιρίες έχουν ψυχολογικά προβλήματα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το κακό αφεντικό αυξάνει το στρες του υπαλλήλου
Μήπως σε αρρωσταίνει το αφεντικό σου;