Θέλετε να σταματήσετε τον βήχα; Φάτε σοκολάτα

12-01-2017

Τώρα το χειμώνα με το κρύο, τα κρυολογήματα και οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους. Κι ένα από τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό είναι ο βήχας. Δοκιμάζουμε τα πάντα. Καραμέλες, ζεστά, σιρόπια. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ένα άλλο ιατρικό για τον βήχα. Την σοκολάτα. Ναι, καλά διαβάσατε. Την σοκολάτα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Hull στη Βρετανία μελέτησαν 63 ασθενείς που συμμετείχαν σε ένα πείραμα. Οι εθελοντές εμφάνισαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους μέσα στις πρώτες δύο ημέρες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου που είχε ως βάση την σοκολάτα.

Οι ειδικοί λοιπόν διαπίστωσαν πως η σοκολάτα είναι η καλύτερη θεραπεία για τον βήχα.

Όπως τονίζουν ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητή Alyn Morice και οι συνεργάτες του, τα φάρμακα που εμπεριέχουν κακάο αντί για τα συνηθισμένα φάρμακα που χορηγούνται για τον βήχα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά.

Ακόμα, ερευνητές από το «Imperial College» στο Λονδίνο ανακάλυψαν πως η θεοβρωμίνη, η οποία εντοπίζεται στο κακάο είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του βήχα από την κωδεΐνη, η οποία ενυπάρχει στα περισσότερα φάρμακα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όταν ο βήχας δεν σταματά…