Κλειστά παραμένουν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ακόμη να εντοπισθεί η αιτία θανάτου της άτυχης 44χρονης

15-01-2017

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας  παρουσία και  της διευθύντριας του γραφείου του υπουργού δικαιοσύνης κας Σοφία Θελερίτη ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με την άτυχη κατάληξη της 44χρονης γυναίκας που κατέληξε ενώ είχε μπει στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας.

Τονίστηκε ότι με δεδομένο ότι η αιτία  του ατυχούς συμβάντος δεν έχει εντοπισθεί , θα πρέπει όλο το σύστημα του χειρουργείου  να ελεγχθεί   ενδελεχώς για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας αυτού ,  που με τη σειρά του  θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων με ασφάλεια, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρικό προσωπικό.

Τον τελικό έλεγχο  και την ευθύνη της ορθής και καλής  λειτουργίας των χειρουργείων μετά από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις θα αναλάβει η Επιτροπή Διενέργειας Ελέγχων που θα πιστοποιήσει και την υλοποίηση των προτάσεων της.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, για την παραλαβή δύο αναισθησιολογικών μηχανημάτων από το Νοσοκομείο του Αιγίου , που συντελέσθηκε βάσει των προτάσεων της Επιτροπής Διενέργειας Ελέγχων και με πρωτοβουλία του Υποδιοικητή της 6ης Υπε  Κωστακιώτη.

Επί πλέον  έγινε ενημέρωση για τους ελέγχους που προτείνεται να γίνουν από τεχνικής πλευράς και αφορούν τον έλεγχο του συστήματος διανομής των ιατρικών αερίων, του συστήματος κλιματισμού και των μόνιμων συσκευών των χειρουργείων, έλεγχοι που έχουν ήδη προγραμματισθεί για την εβδομάδα από 23.01.17-27.01.17, δεδομένου του αναγκαίου συντονισμού αυτών με την παρουσία ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης για την εξασφάλιση των αποτελεσμάτων.

 

Δεδομένη  θεωρείται όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας  η έκτακτη χρηματοδότηση ποσού 100.000,00€, από το Υπουργείο Υγείας,  για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάγκη υλοποίησης όλων των απαραίτητων ενεργειών με απώτερο σκοπό  την όσο το δυνατόν συντομότερη επανέναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στην παραγγελία διενέργειας  Ε.Δ.Ε. με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, , ορίσθηκε δημόσιος λειτουργός του ΕΣΥ που θα τη  διενεργήσει.