Σεξ: Τι λένε οι άντρες και τι οι γυναίκες για το one night stand

23-01-2017

One night stand… ή αλλιώς, σχέση της μιας νύχτας. Είναι κάτι που κάνουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Αν και η κοινή πεποίθηση είναι πως οι άντρες επιδίδονται σε αυτή τη συνήθεια περισσότερο από τις γυναίκες. Πως αντιμετωπίζουν όμως οι εκπρόσωποι των δυο φύλων το one night stand; Σίγουρα διαφορετικά.

Ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας από 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες ερωτικές περιπέτειες της μιας νύχτας που είχαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας Evolutionary Psychology, έδειξαν πως όταν τα δύο φύλα έχουν κάποια περιστασιακή σεξουαλική περιπέτεια της μιας νύχτας δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τείνουν να μετανιώνουν ότι τι έκαναν. Οι άντρες από την άλλη μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Ο επικεφαλής της έρευνας Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%! Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί ένα one night stand ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες ήταν 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. «Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άντρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ, αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανιώσει μια γυναίκα που είπε “ναι”» ανέφερε ο Κενέιρ.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, , οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μην κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη. Από την άλλη, οι άντρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ απ’ ότι οι γυναίκες. Τουλάχιστον αυτό απάντησαν στην έρευνα.

Αντίθετα με τις γυναίκες, που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άντρες μπορούν να γίνουν πατέρες ακόμα και χιλιάδων παιδιών. Για έναν άντρα λοιπόν δεν έχει την ίδια σημασία η ποιότητα μιας συντρόφου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι χώρες που έχουν τα περισσότερα one night stands