Τι να μην κάνετε στα social media μετά από έναν χωρισμό

25-01-2017

Πλέον είμαστε όλοι καθημερινά, όλη μέρα, μέσα στα social media. Μέσα από σελίδες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram μοιραζόμαστε σχεδόν τα πάντα για την καθημερινότητα μας. Που βρισκόμαστε, τι κάνουμε, με ποιον είμαστε… Τα πάντα μοιραζόμαστε με τους διαδικτυακούς μας φίλους. Ένας από αυτούς συνήθως είναι και το έτερον μας ήμισυ.

Καμιά φορά η σχέση μας δεν πάει καλά και οι δρόμοι μας με τον σύντροφο μας χωρίζουν. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, μιας και πλέον όλη μας η ζωή καταγράφεται στα social media; Ειδικοί συμβουλεύουν.

Να σβήσω τις κοινές μας φωτογραφίες ή να μην τις σβήσω;
Σίγουρα στο Facebook έχετε πολλές φωτογραφίες με τον σύντροφο σας. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν με αυτές μετά τον χωρισμό; Οι ειδικοί συνιστούν να μην σβήσετε τίποτα και απλά να αλλάξετε τα settings σας ώστε να μην φαίνονται παρά μόνο σε λίγους και εκλεκτούς.

Να τον κάνω undriend και unfollow;
Δεν χρειάζεται, τονίζουν οι ειδικοί. Αρκεί μόνο να φτιάξετε έτσι τον λογαριασμό σας ώστε να βλέπετε τα απολύτως απαραίτητα από τον λογαριασμό του πρώην συντρόφου σας.

Να αλλάξω το relationship status;
Είναι καλή ιδέα να το αλλάξετε αφού κρατώντας το status πως είστε ακόμα σε σχέση μπορεί να στείλει λάθος μηνύματα κυρίως στον πρώην σύντροφο σας και όσους γνωρίζουν πως έχετε χωρίσει. Το πως και πότε θα αλλάξετε το relationship status βέβαια εξαρτάται από εσάς.

Προσέχετε τι αναρτήσεις κάνετε!
Ένα λάθος post μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες παρεξηγήσεις αν ο πρώην σύντροφος σας βλέπει αυτά που ανεβάζετε.

Αποφύγετε να τον παρακολουθείτε στενά.
Αν έχετε χωρίσει θα είναι καλύτερο για εσάς να προχωρήσετε και να μην μπαίνετε στον λογαριασμό του πρώην συντρόφου σας κάθε πέντε λεπτά για να ελέγχετε που είναι και με ποιον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί ο εγκέφαλος των εφήβων είναι κολλημένος στα like των social media
Πως θα φλερτάρετε με επιτυχία μέσα στα social media