Όχι στο σχέδιο των νέων συμβάσεων από τους επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής

28-01-2017

Αρνούνται το διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζοντας τον ως προσχηματικό οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής και απορρίπτουν το σχέδιο σύμβασης που προωθεί η διοίκηση του Οργανισμού. Αν και ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως τέλος Φεβρουαρίου οι φορείς ζητούν να συνεχίσει το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών.

Την Παρασκευή σύλλογοι φορέων ειδικής αγωγής συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, καταγγέλλοντας ότι «η προτεινόμενη σύμβαση υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά και στους εφήβους που χρήζουν θεραπευτικών παρεμβάσεων, όπως συνεδρίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Συμβουλευτικής, Ατομικής Ψυχοθεραπείας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, καθώς η δαπάνη που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες θεραπείες για το έτος 2017 μειώθηκε σχεδόν στο μισό, περίπου στα 60 εκ ευρώ».

Αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, καθώς και τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι με τη σύναψη συμβάσεων, οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση προπληρωμής και δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ, τα παραστατικά για την αποζημίωσή τους. Επίσης, μέσω των συμβάσεων, ο ΕΟΠΥΥ, θα είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά το κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών.