Σεξ: Πόσες θερμίδες καίμε με μια ερωτική επαφή;

07-02-2017

Έχουμε διαβάσει πολλές φορές την άποψη πως το σεξ είναι πολύ καλή γυμναστική. Πως με το σεξ καίμε θερμίδες. Πόσες όμως θερμίδες αλήθεια μπορεί να κάψει κανείς με μια σεξουαλική επαφή; Η επιστήμη απαντά.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ του Καναδά έκαναν ένα πείραμα. Διαπίστωσαν πως οι άντρες έκαψαν περίπου 101 θερμίδες σε 24 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας (4,2 το λεπτό). Οι γυναίκες έκαψαν μόλις 69 θερμίδες (3,1 το λεπτό) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Για λόγους σύγκρισης, οι συμμετέχοντες έτρεξαν επίσης για 30 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής. Στο διάστημα αυτό οι καύσεις έφτασαν τις 276 θερμίδες για τους άνδρες και τις 213 για τις γυναίκες.

Μια άλλη μελέτη δημοσιεύτηκε το 2013 στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Αυτή κατέληξε σε ακόμη πιο απογοητευτικά συμπεράσματα. Όπως έδειξε, ένας άντρας θα κάψει μόλις 210 θερμίδες σε διάστημα μίας ώρας σεξουαλικής δραστηριότητας (περίπου 3,5 θερμίδες το λεπτό).

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τη σεξουαλική δραστηριότητα στα 150 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης (π.χ. ζωηρό περπάτημα) που συνιστούν οι ειδικοί να κάνουμε σε εβδομαδιαία βάση!

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι ένα. Δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στο σεξ για κάψιμο θερμίδων αλλά να κάνουμε μια επίσκεψη και στο γυμναστήριο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθείτε σε φόρμα
Σεξ: Το κόψιμο των θερμίδων χαρίζει καλύτερη σεξουαλική ζωή