Το παγωμένο νερό μας βοηθά να χάσουμε βάρος;

11-02-2017

Το νερό είναι βασικό για την επιβίωση μας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει παρά μερικές ημέρες χωρίς νερό. Είναι η βασική πηγή οξυγόνου για τον οργανισμό και δίνει ζωή στο σώμα μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό πως όταν πίνουμε πολύ νερό αδυνατίζουμε και πιο εύκολα. Τώρα, οι επιστήμονες λένε πως το παγωμένο νερό κάνει ακόμα μεγαλύτερα θαύματα για τη σιλουέτα μας.

Τι γίνεται όμως και το παγωμένο νερό μας βοηθά ακόμα περισσότερο να χάσουμε κιλά; Με το παγωμένο νερό, ο οργανισμός θα «δουλέψει» πιο εντατικά για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Έτσι μπορεί να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του νερού με την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.

Όπως λοιπόν έδειξε η νέα έρευνα, για να επεξεργαστεί ένα ποτήρι παγωμένο νερό (240 ml), το σώμα καταναλώνει 7 θερμίδες. Δέκα ποτήρια νερό την ημέρα σε διάστημα μίας εβδομάδας οδηγούν λοιπόν σε έξτρα καύσεις της τάξης των 490 θερμίδων –χωρίς κόπο και δίαιτα. Σε διάστημα ενός έτους, οι έξτρα καύσεις ισοδυναμούν με απώλεια βάρους περίπου 4 κιλών.

Οι ειδικοί λοιπόν δεν συνιστούν πλέον απλά να πίνουμε αρκετό νερό για την υγεία των νεφρών και του οργανισμού γενικά. Συνιστούν να πίνουμε το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να έχει ακόμα πιο καλά αποτελέσματα για την απώλεια του περιττού μας βάρους.
Αρκεί φυσικά να μην κάνουμε κακό στο λαιμό μας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νερό: Πως θα καταλάβω πως δεν πίνω αρκετό;
Το πολύ νερό μπορεί να μας βλάψει μέχρι θανάτου;
Τα μπουκάλια νερού είναι πια βρώμικα από τη λεκάνη της τουαλέτας