Κατερίνα Παπακώστα: Μαντινάδες και tweets αντί για απαντήσεις στη βουλή

08-02-2017

 

“Μαντινάδες και tweets αντί για απαντήσεις δεν περιποιούν τιμή στο υπουργείο Υγείας”, αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συνεδρίασή της, με θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό για τα πεπραγμένα της 1ης ΥΠΕ Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Η κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ανέφερε πως Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει για τον ΕΟΠΥΥ και την Δημόσια Φροντίδα Υγείας, δεν έχει απαντηθεί, καθώς ο Υπουργός δεν έρχεται στην Βουλή για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Επεσήμανε, πως η ποιότητα στην άσκηση εξουσίας σχετίζεται και με το Κοινοβούλιο και με το γεγονός αν οι Υπουργοί απαντούν στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που τους ασκείται. Ο κ. Ξανθός αμφισβήτησε τα λεγόμενα της Βουλευτού, ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος προς τον Υπουργό είπε πως θα απαντήσει, όταν μαζευτούν Ερωτήσεις από όλη την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Παπακώστα διευκρίνισε πως ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης έχει αναβάλει ήδη τρεις φορές την απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης, προκαλώντας τον να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί για τέταρτη φορά η συζήτησή της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως ο κ. Πολάκης, ο οποίος ήταν παρόν κατά την συνεδρίαση, δεν πήρε τον λόγο αναφορικά με το θέμα αυτό, παρά εγκατέλειψε την αίθουσα των συνεδριάσεων.