“Επιχείρηση” ελληνικός ιατρικός τουρισμός από την Πανελλήνια Ένωση Κλινικών

13-02-2017

«Επιχείρηση» προσέλκυσης εισερχόμενου ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών. Ήδη, με την ευκαρία της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κιέβο της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κιέβου, το 1ο Business Forum Ukrainian-Greek με την συμμετοχη Ελλήνων και Ουκρανών επιχειρηματιών.

Στην αποστολή συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ Γρ. Σαραφιανός. Σημειώνεται ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα 45 εκατ. κατοίκων από τους οποίους τα 7 εκατ. υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, οι οποίοι καταφεύγουν στο εξωτερικό ( Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία και Ισραήλ) για υπηρεσίες υγείας.

Στην Ουκρανία δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας. Λειτουργούν μόνο Ιδιωτικές Κλινικές, οι οποίες αποζημιώνονται μόνο με ιδιωτική πληρωμή, καθώς στη χώρα δεν υπάρχει ούτε ιδιωτική ασφάλιση.

Οι επαφές του προέδρου της ΠΕΙΚ ήταν σε επίπεδο Ενώσεων κλινικών και Συνδέσμων Ιατρικού Τουρισμού. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν και στις 2 χώρες συνεδριακές εκδηλώσεις, επιχειρηματικές αποστολές μεταξύ Κλινικών, ανταλλαγές ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και Επιστημονικές ημερίδες.