LAT: Ποια είναι η νέα τάση στα ζευγάρια που κάνει πάταγο

14-02-2017

Πολλά ζευγάρια σήμερα έχουν αναγκαστεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους να μένουν χωριστά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χωρίζουν κιόλας. Παραμένουν μαζί κι αγαπημένοι. Περνούν όμως αρκετό χρόνο χωριστά. Είναι η νέα τάση την οποία οι ειδικοί έχουν ονομάσει LAT. Living Apart Together.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από μια εβδομάδα μεσήλικων αντρών και γυναικών να εξηγήσουν  τους λόγους για τους οποίους επέλεγαν να μην ζήσουν με τον σύντροφό τους κάτω από την ίδια στέγη. Δήλωναν ότι προτιμούν να έχουν μία σχέση και να βλέπουν τον/την αγαπημένη τους όποτε αυτοί θέλουν.

Οι ειδικοί συμπέραναν πως όσοι είχαν σχέση, ζούσαν χωριστά από τον σύντροφό τους.

Όπως λένε οι ερευνητές, πρόκειται για μια άλλη μορφή δέσμευσης. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να έχει μία σχέση χωρίς όμως να έχει τον σύντροφό του μέσα στα… πόδια του. Ταυτόχρονα, έχει και την ανεξαρτησία του.
Οι ειδικοί προειδοποιούν βέβαια πως το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει μια αυξανόμενη τάση ανάμεσα στα ζευγάρια. Μάλιστα, αυτή καταγράφεται την ώρα που το ποσοστό διαζυγίων παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Η τάση αυτή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχει ήδη βρει απήχηση στην Ευρώπη και τώρα αρχίζει και υιοθετείται και από Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την Τζάκλιν Μπένσον, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Περιβαλλοντικών Επιστημών, υπάρχουν σήμερα περισσότεροι διαζευγμένοι και χήροι που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν νέες σχέσεις εκτός γάμου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ένα στα δέκα ζευγάρια κοιμούνται σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες
Τα ζευγάρια δεν θυμούνται την τελευταία φορά που βγήκαν ραντεβού