5 λόγοι για να μην στεναχωριέστε που δεν έχετε σχέση

17-02-2017

Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον σύντροφο για να αισθανθούν πως είναι ολοκληρωμένοι και πως είναι ευτυχισμένοι. Άλλοι πάλι περνούν και μόνοι τους καλά και δεν χρειάζονται έναν άντρα ή μια γυναίκα αντίστοιχα για να ολοκληρώσει την ευτυχία τους.

Διάφορες έρευνες παρόλα αυτά φανερώνουν πως έχουμε λόγους να είμαστε ευτυχείς ακόμα κι αν δεν έχουμε ερωτική σχέση στη ζωή μας. Σας φανερώνουμε πέντε από αυτούς.

1. Θα έχετε περισσότερο χρόνο για τους φίλους σας
Οι περισσότεροι από εμάς- ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι- είχαμε ένα φίλο ή μια φίλη που όταν έκανε μία καινούρια σχέση απομακρυνόταν και όταν χώριζε μας θυμόταν. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν σύντροφο διατηρούν καλύτερες σχέσεις με τις οικογένειες τους, τους φίλους τους αλλά και τους γείτονές τους.

2. Θα έχετε καλύτερη φυσική κατάσταση
Έρευνα διαπίστωσε ότι το 73% των Βρετανών που δεν κάνει τα συνιστώμενα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα είναι παντρεμένοι, ενώ οι διαζευγμένοι ή αυτοί που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε επίσης ότι οι νεόνυμφοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος στα τέσσερα πρώτα χρόνια του γάμου τους.

3. Θα είστε πιο ικανοποιημένοι στη δουλειά σας
Όταν είστε άγαμοι ή ελεύθεροι έχετε πολύ χρόνο για να αφιερώσετε στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και να ακολουθήσετε αυτό που σας αρέσει, χωρίς να αισθάνεστε ενοχές. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποια ερωτική σχέση, συνήθως, απολαμβάνουν την εργασία τους περισσότερο από αυτούς που έχουν σύντροφο, καθώς τείνουν να εκτιμούν την ουσιαστική δουλειά, περισσότερο.

4. Θα έχετε περισσότερα χρήματα
Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που δεν έχουν μόνιμη ερωτική σχέση τείνουν να έχουν και λιγότερα χρέη. Είτε πρόκειται για έξοδα βενζίνης προκειμένου να επισκέπτεστε το/τη σύντροφο σας καθημερινά, είτε πρόκειται για ρομαντικά δείπνα ή για οικογενειακές υποχρεώσεις, τα έξοδα σε μία σχέση είναι σίγουρα περισσότερα απ’ αυτά που έχει κάποιος που είναι «ελεύθερος».

5. Θα κοιμάστε καλύτερα
Είναι γεγονός ότι άλλο να κοιμάστε μόνοι σας σ’ ένα διπλό κρεβάτι και άλλο να κοιμάστε με κάποιον άλλο και κατ’ επέκταση μ’ όλες τις ενοχλητικές συνήθειες που μπορεί να έχει κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως το ροχαλητό ή το να σας τραβάει το πάπλωμα. Και όπως είναι γνωστό, όταν κοιμάστε καλά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε καλή διάθεση την επόμενη ημέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι δείχνουν τα posts σου στο Facebook για τη σχέση σου
Οι 3 τύποι προσωπικότητας των ανθρώπων σε σχέση