Πως οι παρδαλές κάλτσες μας κάνουν να φαινόμαστε πιο έξυπνοι κι επιτυχημένοι

21-02-2017

Κάθε πρωί ξυπνάμε, σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας και βάζουμε τα ρούχα μας. Ξεκινάμε σχεδόν πάντα από τις κάλτσες. Ακόμα όμως και κάτι τόσο απλό όσο η επιλογή καλτσών είναι μια πιο πολύπλοκη υπόθεση από όσο νομίζαμε. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι πολύχρωμες και παρδαλές κάλτσες μαρτυρούν εξυπνάδα και τάση για επιτυχία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες διερεύνησαν τη θεωρία ότι όσοι έχουν αντικονφορμιστική συμπεριφορά όσον αφορά στην επιλογή των καλτσών θεωρούνται ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Consumer Research, έδειξε δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, πως αυτούς με τις παρδαλές και πολύχρωμες κάλτσες μπορεί να τους βλέπουμε ως πιο ευφυείς, πιο δημιουργικούς, πιο επιτυχημένους!

Οι επικεφαλης της έρευνας,  Silvia Belleza, Francesca Gino και Anat Keinan έγραψαν πως «προτείναμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές σε κάποιον από το να προσπαθεί, απλά, να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά» γράφουν οι πανεπιστημιακοί ερευνητές.

«Με άλλα λόγια, όταν αυτό φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή, κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι έχει υψηλότερο στάτους και να προκαλεί μια αίσθηση ικανότητας (που έχει)».

Άρα, αν ο όποιος που βαδίζει στις σύγχρονες λεωφόρους του «επιχειρείν» –σε όποιον τομέα και αν «επιχειρεί»– υπογραμμίσει το κοστούμι του με κάλτσες ριγέ σε χρώματα νέον, η τόλμη της επιλογής του τον δείχνει να είναι ηθελημένα «επαναστάτης» και υπερήφανος!

Πείθει η μελέτη που υπογράφει ο dr Adam Galinsky του Northwestern University, στην οποία υποστηρίζεται πως ό,τι φοράμε επιδρά στο πώς σκεφτόμαστε, στο πώς αισθανόμαστε, στο πώς δρούμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πιο εύκολος ο οργασμός όταν γίνεται με τις κάλτσες