Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας την Πέμπτη 2 Μαρτίου

24-02-2017

24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη τη χώρα στις 2 Μαρτίου. Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι «με το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

«Η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ) καλεί τους συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν όλοι στην απεργία την Πέμπτη, 02/03/17, στο υπουργείο Εργασίας, στη 1μ.μ, δίνοντας έτσι “ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να αποσυρθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά.