Αυτές τις ώρες της ημέρας το το μπούκωμα και ο βήχας γίνονται χειρότερα

27-02-2017

Αυτός ο χειμώνας ήταν αρκετά κρύος και η επιδημία των ιώσεων και των κρυολογημάτων ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές. Ορισμένοι σίγουρα θα ταλαιπωρηθήκατε από βήχα και μπούκωμα που σας κράτησε ξύπνιους κάποια βράδια. Τώρα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να διευκρινήσουν ποιες ώρες της ημέρας τα συμπτώματα αυτά γίνονται χειρότερα.

Ειδικοί λένε πως  κάθε πάθηση εκδηλώνεται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μέσα στην ημέρα, ανάλογα με τους βιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού μας αλλά και τα επίπεδα των ορμονών.
Για παράδειγμα, οι ώρες υψηλού κινδύνου για την καρδιά και τον εγκέφαλο είναι συνήθως οι πρωινές. Κι αυτό επειδή τότε είναι συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά. Τι ισχύει όμως για το μπούκωμα και τον βήχα;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά αποφάσισαν να δώσουν μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Διαπίστωσαν πως από τις 4 το απόγευμα και μετά αρχίζουν να εντείνονται τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των άλλων ιώσεων του αναπνευστικού. Γιατί; Ίσως επειδή είναι λιγότερο ενεργές οι ορμόνες που παίζουν ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θέλετε να σταματήσετε τον βήχα; Φάτε σοκολάτα
Όταν ο βήχας δεν σταματά…