Πως το ποδήλατο βάζει φρένο στην διαδικασία της γήρανσης

11-03-2017

Γνωρίζαμε πως το ποδήλατο είναι μια από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Γυμνάζει πόδια, χέρια ενώ είναι και πολύ καλή άσκηση cardio, δηλαδή αεροβική που κάνει καλό στην καρδιά. Φαίνεται όμως πως τα οφέλη του ποδηλάτου δεν σταματούν εδώ. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως το εντατικό ποδήλατο είναι αρκετό για να επιβραδύνει τον ρυθμό της γήρανσης.

Ερευνητές από την περίφημη κλινική Mayo στις Ηνωμένες Πολιτείες επιστράτευσαν 72 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 30 και από 65 έως 80.
Τους έβαλαν να κάνουν εντατική γυμναστική με βαράκια, ασκήσεις και ποδήλατο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η εντατική ποδηλασία επηρεάζει τα κύτταρα και τα μεταμορφώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανανεώνονται τα κύτταρα του οργανισμού και να μπαίνει έτσι ένα φρένο στην διαδικασία της γήρανσης.
Μάλιστα, όπως βρήκαν οι ειδικοί, για να γίνει όλο αυτό αρκούν μόνο 4 λεπτά ποδηλασίας την εβδομάδα. Αρκεί αυτή να είναι σε εντατικό ρυθμό.

Όπως λένε οι ειδικοί, βοηθάει εάν την ποδηλασία την συνοδεύσουμε και με 30 λεπτά περπατήματος την εβδομάδα.

Δυο παλαιότερες έρευνες που δημοσιεύθηκαν ταυτοχρόνως σε δύο ξεχωριστές ιατρικές επιθεωρήσεις της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (ΑΗΑ) είχαν δείξει πως ακόμα κι όσοι αρχίζουν στα 50 ή στα 60 τους αποκτούν σημαντικά καρδιαγγειακά οφέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως το ποδήλατο βελτιώνει την σεξουαλική μας ζωή
Το ποδήλατο κάνει καλό στην καρδιά