Επίθεση Πολάκη κατά του ΣτΕ για την απόφαση που δικαιώνει τους διοικητές

Πολάκης
10-03-2017

Επίθεση εκ νέου εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που έκρινε άκυρες τις απολύσεις διοικητών νοσοκομείων. Ο κ. Πολάκης – μέσω Facebook – υποστήριξε ότι «η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα» και σημειώνει « καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ΣτΕ και την απόφασή του».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη «δεν τίθεται θέμα επιστροφής (όσων “δικαιώθηκαν” με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις)». Υπογραμμίζει δε ότι οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος ).

«Συνεχίζουμε …μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στο χώρο» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, κ.Βασίλη Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους».

Η απόφαση της Δικαιοσύνης -σύμφωνα με τον κ. Πολάκη- «αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά. Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ. Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας δήλωσε «το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που ήδη ξέραμε όλοι από καιρό: η αξιολόγηση των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων υπήρξε προσχηματική. Μια κλασική στην πραγματικότητα διαδικασία αλλαγής κομματικών διοικήσεων στα νοσοκομεία. Μετά από αυτό, ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων από τους αποπεφθέντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές. Και όπως πάντα, ο λογαριασμός στους φορολογούμενος. Η οικοδόμηση κομματικών στρατών κοστίζει. Τι σημασία έχει; Παραπάνω διορισμοί σε ένα πάρτι που ο κ. Πολάκης διαφημίζει ως «έργο» εκτοξεύοντας αυθαίρετους και ατεκμηρίωτους αριθμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, «η Κυβέρνηση της Αριστεράς ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένη:  τα δικά της παιδιά στη θέση των προηγούμενων. Της πήρε έναν ολόκληρο χρόνο παλινωδιών μέχρι να βρει τον τρόπο να «ξεφορτωθεί» τους παλιούς Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές. Οι καινούριες Διοικήσεις, οι διοικήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, επιλεγμένες με εξίσου προσχηματικές διαδικασίες, αποτυγχάνουν δυστυχώς παταγωδώς σε πολλά νοσοκομεία. Δίχως τεχνοκρατικά άρτιες, ακομμάτιστες διοικήσεις το ΕΣΥ δεν μπορεί να βγει από το τέλμα. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων της μεταπολίτευσης».