Αυτά είναι τα 5 στοιχεία που μαρτυρούν πως είστε έξυπνοι

14-03-2017

Η εξυπνάδα είναι αρκετά σημαντικά για την ζωή ενός ανθρώπου και την πορεία του τόσο στην ακαδημαϊκή και την επαγγελματική ζωή του όσο και για την προσωπική. Πως θα καταλάβει όμως πραγματικά κανείς εάν είναι έξυπνος ή όχι; Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τα σημάδια που το μαρτυρούν.

Φυσικά, εξυπνάδα δεν έχει να κάνει, όπως πολύ λαθεμένα κάποιοι πιστεύουν με το ταλέντο στα μαθηματικά ή τις γνώσεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο My Domain, η πραγματική ευφυΐα φαίνεται από άλλα σημάδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που που αντανακλά την εξυπνάδα ενός ανθρώπου δεν είναι το υψηλό IQ αλλά πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

1. Μαθαίνει από τα λάθη του
Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που όχι μόνο αναγνωρίζουν και αποδέχονται τις αποτυχίες τους, αλλά και διδάσκονται από αυτές.

2. Αγαπά τα βιβλία
Τα άτομα που διαβάζουν για ψυχαγωγία αποκομίζουν πολύ περισσότερα οφέλη από τα βιβλία, συγκριτικά με τους αναγνώστες που διαβάζουν αποκλειστικά με στόχο να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

3. Διατυπώνει πειστικά επιχειρήματα για όλες τις πλευρές
Δεν αρκεί κάποιος να είναι «δυνατός» στην υποστήριξη των δικών του απόψεων. Ο πραγματικά ευφυής άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να διακρίνει και να διατυπώσει πειστικά επιχειρήματα για όλες τις πλευρές μιας αντιπαράθεσης.

4. Σκέφτεται προτού μιλήσει
Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν απαντούν παρορμητικά σε ερωτήσεις. Πάντα ακούνε προσεκτικά τον συνομιλητή τους και σκέφτονται προτού ανοίξουν το στόμα τους.

5. Δεν επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων
Ο ευφυής άνθρωπος μπορεί να κρίνει μόνος του εάν μια απόφαση που έχει λάβει είναι σωστή ή όχι και δεν δίνει σημασία στην αρνητική κριτική, εφόσον θεωρεί ότι δεν έχει βάση.

Εσείς έχετε τα περισσότερα ή όλα από αυτά τα χαρακτηριστικά; Τότε το πιο πιθανό είναι να είστε περήφανοι για την εξυπνάδα σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως τα χέρια μαρτυρούν την εξυπνάδα
Η εξυπνάδα δεν φέρνει απαραίτητα και λεφτά