Σεξ: Οι Αμερικανοί έχουν … κόψει τις σεξουαλικές επαφές

15-03-2017

Τι κι αν αμέτρητες μελέτες μας βεβαιώνουν για τα οφέλη του σεξ… Φαίνεται πως οι Αμερικανοί κάνουν όλο και λιγότερο σεξ όσο περνάνε τα χρόνια. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα. Γιατί όμως;

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα στα «Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς» υποδεικνύει ότι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε σταδιακή πτώση από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Πριν από 25 με 30 χρόνια, οι ενήλικοι στην Αμερικανοί δήλωναν ότι είχαν περίπου 60 με 62 ερωτικές συνευρέσεις τον χρόνο, κατά μέσο όρο. Μέχρι το 2014, ο αριθμός αυτός είχε πέσει κάτω από τις 53.

Από την ίδια έρευνα προκύπτουν δύο ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πολίτες των ΗΠΑ: το πρώτο είναι ότι η συχνότητα του σεξ ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια και στους εργένηδες δεν διαφέρει σημαντικά, αν και κανείς θα περίμενε ότι οι παντρεμένοι θα διατηρούσαν τα πρωτεία περασμένων δεκαετιών.

Το δεύτερο είναι πως όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1930 είναι και εκείνοι που έκαναν -ή… κάνουν ακόμα- περισσότερο σεξ στη ζωή τους, ενώ, στον αντίποδα, εκείνοι που στερούνται το σεξ είναι οι γεννημένοι τη δεκαετία του ’90.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι ενήλικες κάνουν λιγότερο από ότι έκαναν πριν 20 χρόνια
Σεξ: Πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την σεξουαλική μας ζωή