Σεξ: Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή

20-03-2017

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επιθυμεί μια υγιή σεξουαλική ζωή. Πως γίνεται όμως να πετύχει κανείς την πραγματικά ευτυχία στη σεξουαλική του ζωή; Καναδοί επιστήμονες λένε πως τα ζευγάρια που είναι ικανοποιημένα στο κρεβάτι δηλώνουν και μεγαλύτερη ευτυχία γενικότερα στη ζωή τους. Ανακάλυψαν λοιπόν τώρα πως υπάρχει μυστικό τόσο απλό που θα σας εκπλήξει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά ανέλυσαν από τη αρχή 4 μελέτες που έγιναν σε ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin. Έδειξαν πως τα ζευγάρια που ήταν περισσότερο ενεργά σεξουαλικά ανέφεραν και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους. Επίσης, είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα τόσο το πρωί μετά την σεξουαλική επαφή όσο και γενικότερα.

Όπως φάνηκε από την έρευνα το στοιχείο που ερμηνεύει το συσχετισμό σεξ-ευτυχίας είναι η τρυφερότητα. Δηλαδή, η ικανοποίηση που έχουν τα ζευγάρια με συχνές ερωτικές επαφές δεν φαίνεται να εξηγείται μόνο από την ίδια την επαφή, αλλά από την στοργή που τη συνοδεύει π.χ. τα χάδια και οι αγκαλιές, που σε μεγάλο βαθμό αιτιολογούν τον συσχετισμό του σεξ με την ευτυχία.

Στην ερώτηση αν το σεξ ενισχύει την ευτυχία ή τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνότερα σεξ, η απάντηση, οι έρευνες συγκλίνουν στο ότι συμβαίνει μάλλον το πρώτο.
Οι τακτικές ερωτικές συνευρέσεις οδηγούν σε θετικά συναισθήματα την επόμενη μέρα. Αντίθετα, η καλή διάθεση και τα θετικά συναισθήματα δεν φάνηκε να αυξάνουν τις πιθανότητες σεξουαλικής επαφής τις επόμενες 24 ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως ο γυναικείος οργασμός κάνει καλό και στον άντρα
Σεξ: Αυτά είναι τα 6 σημάδια που δείχνει πως είναι καλός εραστής