Μπορεί το σεξ να σκοτώσει την φιλία;

22-03-2017

Φίλοι με… προνόμια; Συμβαίνει συχνά. Φίλοι που περνάνε τα όρια και επιδίδονται και σε ερωτικές επαφές. Πόσο όμως κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει μια φιλία; Πόσο σκοτώνει μια φιλία όταν ο ένας από τους δυο δυο ερωτικά τον άλλο; Νέα έρευνα δίνει την απάντηση.

Στη δεκαετία του ’70, οι κοινωνιολόγοι θεωρούσαν πως η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας χωρίς να μεσολαβεί σεξ, δεν ήταν κάτι το φυσιολογικό. Στη δεκαετία του ’80 όμως, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως μόλις το 30% των ερωτηθέντων δήλωναν ότι, για τους φίλους τους , άτομα του αντίθετου φύλου – δεν κάνουν ανάρμοστες σκέψεις. Το συμπέρασμα ήταν πως είναι εφικτή η πλατωνική φιλία. Όμως, δεν θα ήταν καλύτερα αντί για ένα one night stand με άγνωστο, να προτιμήσει να βάλει κανείς στο κρεβάτι του τον φίλο του;

Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται κατά αυτής της λύσης: Όχι σεξ με τον καλύτερο φίλο γιατί αργά ή γρήγορα, η φιλία θα τελειώσει.

Και τι πρέπει λοιπόν να κάνουν δυο φίλοι όταν θέλουν έχουν περάσει αυτή τη γραμμή και έχουν βρεθεί ερωτικά για να μην χαλάσουν τη φιλία τους;

1. Το σεξ μεταξύ φίλων θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Οι φίλοι μπορούν δηλαδή να καταλήξουν στο κρεβάτι μόνο όταν δεν είναι στεναχωρημένοι. Γιατί όταν ο ένας από τους δύο είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν σημαίνει ότι την ώρα των ερωτικών παιχνιδιών θα είναι ο εαυτός του.
2. Σεξ με τον καλύτερο φίλο σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει στη συνέχεια να εκμεταλλευτείτε την κατάσταση. Τα πάντα θα πρέπει να παραμείνουν ίδια , όπως πριν, μόνο που εφεξής θα ξέρετε το φίλο σας…. μέσα κι έξω.
3. Αν θέλετε να το κάνετε απλά και μόνο για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις σας και να μην τρέχετε δεξιά κι αριστερά, θα πρέπει να ξέρετε ότι, μόλις ο φίλος σας βρει κάποια για να κάνει σχέση, τότε θα σταματήσει να έχει ερωτική σχέση μαζί σας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Είναι καλύτερο στα ζευγάρια που είναι και πολύ καλοί φίλοι
Όχι πια σεξ στις διακοπές, μόνο …φίλοι!