Σεξ: Σας κάνει να λάμπετε για δυο ολόκληρες ημέρες

23-03-2017

Έχετε παρατηρήσει πως όταν κάποιος έχει κάνει σεξ λάμπει ολόκληρος; Αυτό λοιπόν επιβεβαιώνεται τώρα και από μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι διαπίστωσαν πως το σεξ δημιουργεί μια λάμψη για δυο ολόκληρες ημέρες που κάνει τη σχέση του ζευγαριού ακόμα πιο στενή.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 214 νιόπαντρα ζευγάρια από τα οποία ζήτησαν να κρατήσουν ημερολόγιο της σεξουαλικής τους δραστηριότητας για δυο εβδομάδες.
Έπρεπε να καταγράφουν τις σεξουαλικές τους επαφές αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης τους από αυτές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι περισσότεροι είχαν σεξ κάθε τρεις ημέρες ενώ η ικανοποίηση τους από τις επαφές κρατούσε δυο ημέρες.
Όσοι ήταν πιο ικανοποιημένοι από το σεξ ήταν και πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους ακόμα κι έξι μήνες αργότερα.

Που οφείλονται όλα αυτά; Στην οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Andrea Meltzer.

Τι είναι όμως η οξυτοκίνη;
Η ορμόνη της αγάπης, που είναι γνωστό πως υπάρχει σε αφθονία στις γυναίκες που θηλάζουν και εκλύεται από άνδρες και γυναίκες κατά τον οργασμό.
Έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Νευροεπιστήμης, στο Σαν Ντιέγκο, καταδεικνύει πως η ωκυτοκίνη, εκτός των άλλων, προάγει την εμπιστοσύνη, τη συμπόνια, τις δωρεές σε φιλανθρωπίες, μειώνει το άγχος και το στρες. Συνδέεται, επίσης, με την προαγωγή εμπιστοσύνης και συμπόνιας- σε σημείο να επιθυμεί κανείς να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς- ενώ μπορεί επίσης να βελτιώσει την κοινωνική λειτουργία σε άτομα με αυτισμό, αν και η έρευνα είναι ελάχιστη πάνω σε αυτό το θέμα.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η ωκυτοκίνη δεν είναι πλέον μόνο η «συντροφική ορμόνη», λέει η Margaret McCarthy, PhD, ερευνήτρια στο School of Medicine του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτός είναι ο μέσος χρόνος αντοχής σε μια σεξουαλική πράξη
Σεξ: Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή