Πως αλλάζει το μητρικό γάλα σε κάθε εποχή

23-03-2017

Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει τις τελευταίες δεκαετίες πως το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο για το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του. Παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του καθώς έχει ουσίες που δεν αντικαθίστανται από τα έτοιμα γάλατα του εμπορίου αλλά και στη σχέση μητέρας – μωρού. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως το μητρικό γάλα αλλάζει ανάλογα την εποχή.

Τι λένε λοιπόν οι ειδικοί; Πως τo μητρικό γάλα, αλλάζει γεύση και συστατικά ανάλογα με την εποχή του θηλασμού. Αυτό φυσικά επηρεάζει και την υγεία του βρέφους, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της μελέτης.

Όπως είναι γνωστό οι τροφές και τα υγρά που καταναλώνει μια μητέρα επηρεάζουν το παιδί που θηλάζει. Έτσι λοιπόν, επηρεάζουν και οι εποχές. Το σκεπτικό της έρευνας είναι πώς άλλες τροφές καταναλώνει ο άνθρωπος το καλοκαίρι και άλλες το χειμώνα.

Μια μητέρα που θηλάζει τους καλοκαιρινούς μήνες, τρέφεται πιο υγιεινά, με περισσότερα φρούτα και λαχανικά απ ότι το Χειμώνα που τρώει πιο λιπαρές τροφές. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του Kidspot, ένα μωρό που θα θηλάσει καλοκαίρι, φαίνεται πως θα έχει πιο «υγιεινές» βάσεις από ένα βρέφος που θήλασε χειμώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κατακόρυφη αύξηση της δωρεάς μητρικού γάλακτος
Eίναι το γάλα απαραίτητο για την υγεία των οστών;