Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της NOVARTIS με φόντο την παραίτηση Ράϊκου

29-03-2017

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, με φόντο και την πολιτική θύελλα στη σκιά της παραίτησης Ράικου από την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, έκανε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας, αναπληρωτής Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Σε συνέντευξη του στον Αlpha 989, υποστήριξε ότι «τα χρήματα στους 4,5 χιλιάδες γιατρούς έμπαιναν απευθείας στους λογαριασμούς τους. Το πόρισμα που είχα διατάξει δεν ήταν μόνο ένα. Κάθε φορά που έβρισκα ένα σκάνδαλο γινόταν πόλεμος. Οι πολυεθνικές πληρώνανε το CNN και με λέγανε υπουργό των ελλείψεων. Οι πολυεθνικές διαβρώνουν τους ανθρώπους κάτω από τα πολιτικά πρόσωπα και ποντάρουν στο ότι οι υπουργοί δεν ξέρουν τα θέματα. Διέταξα το 1ο πόρισμα και έδειξε ότι πράγματι υπήρξε χρηματοδότηση στην συγκεκριμένη εταιρεία. Σήμερα μιλάμε ακόμα για το πόρισμα Σαλμά. Η Novartis πλήρωνε φαρμακοποιό στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η φαρμακοποιός εν τέλει αφέθηκε ελεύθερη και η Novartis δεν έπαθε τίποτα. Σήμερα που μιλάμε η πρόεδρος του ΕΟΦ μπορεί να κάνει έλεγχο στους λογαριασμούς;», διερωτήθηκε ο κ. Σαλμάς.

Μάλιστα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς των αρμόδιων αρχών καθώς όπως είπε «δημοσιεύτηκε το σκάνδαλο 1-2 Δεκ. και οι αρχές πήγαν στις 20 του μήνα οπότε πρόλαβαν να αποκρύψουν τα στοιχεία. Πρέπει άμεσα να θωρακιστεί το κράτος. Είναι μόνο η Novartis ή τακτική πολλών εταιρειών που προσπαθούσαν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά;».

Καταλήγοντας ο κ. Σαλμάς εκτίμησε ότι «δεν θα φανούν πολιτικά πρόσωπα από λογαριασμούς» και τόνισε ότι «ο υπουργός έχει πάντα την ευθύνη των αποφάσεων. Επί Σαμαρά η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 2 δις. Εκπλήσσομαι γιατί η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει το θέμα και να μιλά για πολιτικό σκάνδαλο. Είναι θέμα της αγοράς η Novartis».