Σεξ: 1 στις 3 γυναίκες θέλουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές από τους συντρόφους τους

06-04-2017

Για δεκαετίες υπάρχει η κοινή αντίληψη πως οι άντρες θέλουν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό είναι σωστό όπως αποδείχτηκε και από μια νέα στη Βρετανία.

Ερευνητές από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας και το Πανεπιστήμιο του Huddersfield μελέτησαν 5.000 ανθρώπους ηλικίας από 16 έως 65 ετών που ήταν παντρεμένοι ή σε σχέση.
Η επικεφαλής της έρευνας Jacqui Gabb και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως 1 στις 3 γυναίκες θέλει λιγότερες σεξουαλικές επαφές από τον σύντροφο τους. Παραδέχτηκαν όμως πως το να θέλουν οι άντρες περισσότερο σεξ είναι κάτι το φυσιολογικό και πως είναι κομμάτι της σχέσης.

Όπως φάνηκε από την μελέτη, αυτές που αποφεύγουν το σεξ με τον σύντροφο τους προφασιζόμενες πονοκέφαλο δεν είναι λιγότερο ευτυχισμένες από εκείνες που κάνουν πιο συχνά σεξ.
Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως τα δυο τρίτα των ζευγαριών πιστεύουν πως το σεξ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της σχέσης τους.

“Αυτό που συζητάνε τα ζευγάρια είναι το να βρουν έναν συμβιβασμό. Άλλους τρόπους να μοιράζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και… ειδικά για τα μεγαλύτερα ζευγάρια, να μην τα παίρνουν τόσο σοβαρά” λέει η Dr. Gabb

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τι είναι αυτό που κάνουν οι άντρες και εμποδίζει τις γυναίκες να έχουν οργασμό
Σεξ: Ποια είναι τα μέρη στα οποία προτιμούν να έχουν σεξουαλικές επαφές οι γυναίκες