Τι να κάνετε στο Πασχαλινό τραπέζι για να προστατέψετε το στομάχι σας

14-04-2017

Όλοι την Κυριακή του Πάσχα τρώμε λίγο παραπάνω. Αρνάκι, κατσικάκι, γαρδούμπα, κοκορέτσι… Συνοδεύουμε μάλιστα το πολύ φαγητό με αναψυκτικά, μπύρες, κρασί… Αποτέλεσμα; Καταλήγουμε το απόγευμα να υποφέρουμε από το στομάχι μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε αυτό;

Υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορεί να κάνει κανείς για να αποφύγει την βαρυστομαχιά και την καούρα μετά απο ένα βαρύ γεύμα στο Πασχαλινό τραπέζι.
Ποιες είναι αυτές;

– Αν νηστεύετε, φροντίστε το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου να φάτε μια μερίδα λαδερό φαγητό

– Προτιμήστε να καταναλώσετε μαγειρίτσα αντί για κάτι τηγανητό. Η μαγειρίτσα θα βοηθήσει το στομάχι να «δεχτεί» πιο εύκολα το κρέας μετά τη νηστεία. Προσοχή όμως: Μην υπερβάλλετε και μην την φάτε πολύ γρήγορα

– Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες και μασάτε αργά.

– Πίνετε άφθονο νερό.

– Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την υπερκατανάλωση ροφημάτων με ανθρακικό

– Μην καπνίσετε αμέσως μετά το φαγητό

– Συμπεριλάβετε στα γεύματά σας πράσινες σαλάτες. Προτιμήστε να τις καταναλώνετε πριν από τα άλλα φαγητά, ώστε να περιορίζετε το αίσθημα της πείνας και η ποσότητα τους κυρίως γεύματος που θα καταναλώσετε.

– Αποφύγετε να ξαπλώνετε ή να ασχολείστε με κοπιώδεις δραστηριότητες για περίπου 2 ώρες μετά το φαγητό.

– Περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών ή αν δεν μπορείτε να την αποφύγετε αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κρέας

– Αν πάσχετε συχνά από καούρες, καλό θα ήταν να αποφύγετε φαγητά με πολλά καρυκεύματα και πιπέρι

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω και πάλι έχετε πρόβλημα στο στομάχι τότε θα πρέπει να πάρετε τα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την καούρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως κάνουμε το πασχαλινό τραπέζι πιο υγιεινό
Πως να αποφύγουμε διατροφικά λάθη στο πασχαλινό τραπέζι