Πως τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζουν την σπονδυλική στήλη του ανθρώπου

18-04-2017

Τα κινητά έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα που έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, η λειτουργία τους είναι ακόμα πιο εκτενής και η χρήση τους ακόμα μεγαλύτερη. Internet, email. παιχνίδια, social media… Περνάμε πολλές ώρες την ημέρα με το κινητό μας στο χέρι. Αυτό, σύμφωνα με νέα έρευνα, έχει ως αποτέλεσμα να μεταλλάσσεται η σπονδυλική μας στήλη.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο Cedars-Sinai στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν πως ακόμα και νέοι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα με τη μέση τους διαγιγνώσκονται με δισκοπάθειες και άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης εξ αιτίας της εκτεταμένης χρήσης των κινητών.

Το να κοιτάμε κάτω συνέχεια στο κινητό μας ασκεί πίεση στον αυχένα. Αυτή με τη σειρά της μεταφέρεται στην σπονδυλική στήλη που μετά από καιρό αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Todd Lanman και οι συνεργάτες του προειδοποιούν πως τα κινητά αλλάζουν την ανθρώπινη σπονδυλική στήλη και πως αυτό είναι είναι ένα φαινόμενο που θα επηρεάσει όλες τις επόμενες γενιές εάν δεν προσέξουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε; Ο Dr. Lanman προτείνει να κρατούμε τα κινητά μας στο ύψος του προσώπου μας ώστε να αποφεύγουμε να σκύβουμε συνέχεια προς τα κάτω. Το ίδιο προτείνουν οι ειδικοί και για το lap top ή tablet.
Όπως λέει πρέπει να βεβαιωνόμαστε πως το κεφάλι μας έχει τέτοια στάση ώστε τα αυτιά μας να είναι πάντα σε ευθεία με τους ώμους μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Πως τα κινητά καταστρέφουν τον ύπνο των εφήβων
Οι Έλληνες οδηγοί ξενυχτούν και είναι εθισμένοι στα κινητά τους