Σεξ: Πόνος στον οργασμό; Γιατί συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω;

19-04-2017

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν πόνους και κράμπες στην κάτω κοιλιακή του χώρα, είτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον οργασμό στο σεξ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πότε και γιατί μπορεί να συνοδευτεί με πόνο ο οργασμός στο σεξ; Η απάντηση δεν είναι σαφής και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Επειδή οι πυελικοί μύες συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο πόνος θα μπορούσε απλά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας μυϊκός σπασμός. Επίσης, υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι γι’ αυτούς τους πόνους ευθύνονται διάφορες ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν μικρότερες ποσότητες οιστρογόνων (λιγότερο από 20 μικρογραμμάρια) και φέρεται πως μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Μερικές γυναίκες αρχίζουν να έχουν πυελικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν μια γυναίκα για να αποφύγει τους πόνους κατά τη διάρκεια του οργασμού στο σεξ; Το να πάρει ένα απλό, χωρίς συνταγή γιατρού, αντιφλεγμονώδες φάρμακο πριν από το σεξ μπορεί να βοηθήσει. Έχει επίσης αναφερθεί ότι κάποιες γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση με ένα αντικαταθλιπτικό, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να έχετε συνταγή γιατρού.

Υπάρχουν πάντα και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους ως φυσική μέθοδος θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι πόνοι αυτοί επιμένουν θα πρέπει επίσης να δει έναν γιατρό για να βεβαιωθεί ότι δεν έχετε κάποια υποκείμενη γυναικολογική πάθηση που προκαλεί τον πόνο, όπως μια κύστη ωοθήκης, ενδομητρίωση, ή κάποια μόλυνση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πολλοί άντρες βιώνουν πόνο στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
Πόνος στο σεξ; Η επιστήμη εξηγεί….