8χρονο κοριτσάκι κατέληξε λόγω γρίπης τύπου Β

18-04-2017

Ένα κοριτσάκι 8 χρόνων από την Αχαΐα, έχασε τη ζωή της μετά τη νόσησή της με γρίπη τύπου Β. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 8χρονη δεν αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.  Το άτυχο παιδί κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου είχε διακομιστεί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 8χρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας.

Το παιδί εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται εφέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των νοσηλειών λόγω γρίπης και επιπλοκών της σε ΜΕΘ, οι 8 αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι 6 αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού το οποίο είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό.