Έχετε σάκχαρο; Μειώστε την θέρμανση στον χώρο σας

03-05-2017

Δυστυχώς εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ανεβασμένο σάκχαρο. Αυτό, αν δεν ελεγχθεί, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και διαβήτη και να φανεί αρκετά επικίνδυνο για την υγεία, ακόμα και για τη ζωή του ασθενούς. Τώρα, Ολλανδοί επιστήμονες βρήκαν πως αν κάποιος ρίξει την θέρμανση στον χώρο που βρίσκεται τότε πέφτει και το σάκχαρο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maastricht στην Ολλανδία μετακίνησαν ασθενείς με υψηλό σάκχαρο από σε διαφορετικά δωμάτια με διαφορετικές θερμοκρασίες το καθένα. Οι θερμοκρασίες στα τρία δωμάτια ήταν 21, 15 και μετά ξανά 19 βαθμοί Κελσίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Building Research. Έδειξαν πως το ανθρώπινο σώμα πρέπει να περνά από εναλλαγές θερμοκρασίας. Διαπίστωσαν μάλιστα πως η μετακίνηση σε πιο ψυχρά δωμάτια βοηθούσε εκείνους που είχαν διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία έπεφτε κατά 6 βαθμούς Κελσίου ο οργανισμός ήταν κατά 40% πιο ευαίσθητος στην ινσουλίνη.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Wouter van Marken Lichtenbelt, η εναλλαγή θερμοκρασίας βοηθά τον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Άρα, έτσι κάνουμε καλό και στη σιλουέτα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σάκχαρο: Κάνει κακό στη μνήμη
Η ορμόνη που ρίχνει το βάρος και ρυθμίζει το σάκχαρο