Νοσοκομείο Ζακύνθου: Ο Παύλος πήρε πάλι το …νυστέρι του

03-05-2017

Όχι μόνο το …νυστέρι του πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προκειμένου να χειρουργήσει στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και σε μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα λειτουργούν κανονικά στο νοσοκομείο έφερε ασθενείς και γιατρούς από την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ασθενείς υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κήλης και χολής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία, καθώς ο Διευθυντής Χειρουργικού τομέα και ο Διευθυντής Αναισθησιολογίας έχουν τεθεί εκτός νοσοκομείου  με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Το πρωτοφανές περιστατικό της «εισαγωγής» ασθενών αλλά και γιατρών στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου αποκαλύπτει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «ένα ακόμη σόου του Πολάκη».

«Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ. Πολάκης  βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, ακόμη και υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν τρεις ασθενείς από άλλο μέρος»  λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Πληροφορίες του Healthview αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι Ζακυνθινοί διστάζουν να εμπιστευθούν μετά από όλο το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το νοσοκομείο στο νησί τους και είναι απορίας άξιον τι θα γίνει από εδώ και στο εξής που αναμένεται να αυξηθούν τα περιστατικά λόγω τουριστικής περιόδου.