Σεξ: 6 λόγοι για τους οποίους προσποιούνται τον οργασμό άντρες και γυναίκες

06-05-2017

Όταν μιλάμε για προσποίηση στον οργασμό το μυαλό των περισσότερων πάει κατευθείαν στις γυναίκες. Κι όμως! Υπάρχουν και άντρες που προσποιούνται την ολοκλήρωση. Οι λόγοι είναι πολλοί και είναι διαφορετικοί για τον καθένα. Τώρα η επιστήμη καταδεικνύει τους 6 λόγους για τους οποίους προσποιούνται άντρες και γυναίκες στο σεξ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Kansas στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε 1.500 νέους άντρες και γυναίκες. Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, έδειξαν πως το 76% των γυναικών και το 41% των αντρών δήλωσαν ότι έχουν προσποιηθεί τη σεξουαλική κορύφωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι κυριότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό άντρες και γυναίκες είναι έξι.
Ποιοι είναι αυτοί;
1. προσωπική ικανοποίηση
2. ικανοποίηση του/της συντρόφου
3. αδιαφορία για το σεξ
4. χειραγώγηση/επιβολή
5. ανασφάλεια
6. συναισθηματική επικοινωνία

Η σεξουαλική δυσλειτουργία συσχετίστηκε με τη συχνότητα του ψεύτικου οργασμού σε άτομα που δήλωσαν ότι προσποιούνται λόγω ανασφάλειας ή αδιαφορίας για το σεξ ή με στόχο την ικανοποίηση του/της συντρόφου ή την καλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον/την σύντροφο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταπιάνονται με το θέμα «ψεύτικος οργασμός». Μελέτη που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων υπέδειξε ότι ένας βασικός λόγος που ορισμένες γυναίκες προσποιούνται είναι για να δώσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη ή απογοητευτική σεξουαλική συνεύρεση, ενώ μελέτη του 2013 από ερευνητές στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι γυναίκες που φοβούνται ότι ο σύντροφός τους θα τις απατήσει είναι πιο πιθανό να προσποιηθούν οργασμό».

Όσο για τους άντρες, μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην επιθεώρηση Sexual and Relationship Therapy αναφέρει ότι οι δύο βασικότεροι λόγοι που προσποιούνται οργασμό είναι η μη ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία και η κακή επιλογή σεξουαλικής συντρόφου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Κι όμως! Και οι άντρες προσποιούνται τον οργασμό
Σεξ: 7 λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό