Ξεκίνησε η δίκη της DePuy για το σκάνδαλο των 11,5 εκατομ. ευρώ με τα ορθοπεδικά

09-05-2017

Ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο της εταιρίας DePuy η οποία φέρεται να υπερκοστολογούσε ορθοπεδικά είδη προκαλώντας ζημία για το ελληνικό Δημόσιο ύψους τουλάχιστον 11,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δηλώθηκαν οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής από τους συνηγόρους των 114 νοσοκομείων που φέρονται να ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 24 κατηγορούμενοι, στελέχη της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson&Johnson, του ελληνικού παραρτήματος της «DEPUY HELLAS Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών», επιχειρηματίες, καθώς και γιατροί και στελέχη  δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, από το 2000 μέχρι και το 2006, η εταιρία φέρεται να δωροδόκησε, σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, γιατρούς με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές για να χρησιμοποιούν τα ορθοπεδικά είδη της τα οποία πωλούνταν υπερκοστολογημένα κατά 35%.

Η δίκη διεκόπη προκειμένου να συνεχιστεί στις 26 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας λόγω του μεγάλου όγκου παραγόντων της δίκης.