Από ποια πάθηση σας προστατεύει το σπιτικό φαγητό

10-05-2017

Όσοι εργάζονται πολλές ώρες και δεν έχουν ελεύθερο χρόνο καταφεύγουν στο γρήγορο φαγητό. Άλλοι πάλι προτιμούν το fast food επειδή απλά τους φαίνεται πιο νόστιμο. Το σπιτικό, μαγειρεμένο φαγητό όμως είναι αναντικατάστατο. Και σύμφωνα με νέα έρευνα μπορεί να μας προστατέψει και από τον διαβήτη.

Όπως έχει φανεί από μελέτες, όσοι καταναλώνουν συχνά σπιτικά γεύματα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη χρόνια μεταβολική νόσο, διαβήτη, σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν κυρίως έτοιμα γεύματα.

Παρατηρείται παγκοσμίως μια τάση τα γεύματα να μην προέρχονται από το σπίτι. Εύλογα προκύπτουν ανησυχίες ότι τα έτοιμα γεύματα (π.χ. γρήγορο φαγητό) παρέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες αλλά ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, επομένως συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Τα περιττά κιλά τεκμηριωμένα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, ελάχιστες επιστημονικές έρευνες έχουν εστιάσει στο ρόλο του σπιτικού φαγητού στην πρόληψη του διαβήτη και/ή της παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν σπιτικό δείπνο 5-7 φορές την εβδομάδα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν σπιτικό δείπνο μόνο 2 φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο. Περαιτέρω μείωση του κινδύνου παρατηρήθηκε για τα άτομα που προετοίμαζαν περισσότερα από τα γεύματα της ημέρας στο σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το κακό σεξ οδηγεί τις γυναίκες στο fast food