Συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ με φορείς για την πρόληψη κρουσμάτων Ελονοσίας

10-05-2017

Η εμβολιαστική κάλυψη για την εποχική γρίπη και η συνέργεια για την πρόληψη κρουσμάτων Ελονοσίας όπως μέτρα εξάλειψης εστιών στάσιμων νερών καθώς και ενημέρωσης του κοινού ήταν τα θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση  της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ με δημοτικές αρχές.

Η συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με φορείς της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 09 Μαΐου 2017, και ήταν παρόντες ο Προέδρος του Οργανισμού αν. καθηγητή Χειρουργικής κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ ο Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος  Πατούλης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Αγάπιος Τερζίδης και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γιαμαρέλλου.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκεται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και σε συνεχή επικοινωνία με τις Περιφέρειες που είναι αρμόδιες για την έγκαιρη και πλήρη ολοκλήρωση των ψεκασμών. Η έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος των ψεκασμών βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Όσον αφορά στη γενική εμβολιαστική πολιτική, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας προβαίνει σε όσες ενέργειες είναι απαραίτητες για να εξακολουθήσει η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ώστε η χώρα μας να παραμένει υγειονομικά ασφαλής, πράγμα που μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα συνεχίσει τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας.