Οι γυναίκες ψάχνουν ερωτικούς συντρόφους που μοιάζουν με τους αδελφούς τους

12-05-2017

Κάθε γυναίκα έχει τα δικά της γούστα, τις δικές τις προτιμήσεις και τις δικές της προτεραιότητες όσον αφορά στην αναζήτηση συντρόφου. Φαίνεται όμως πως οι γυναίκες τείνουν να βρίσκουν ερωτικούς συντρόφους που μοιάζουν με τους αδελφούς τους. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle της Βρετανίας ζήτησαν από εθελοντές να βαθμολογήσουν την ομοιότητα ανάμεσα σε άντρες, χωρίς όμως να ξέρουν πως είναι ο αδελφός και ο σύντροφος της ίδιας γυναίκας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour Journal κι έδειξαν πως υπήρχε αρκετή ομοιότητα προσώπου ανάμεσα στον αδελφό και τον σύντροφο της κάθε γυναίκας.
Μάλιστα, το ποσοστό με το οποίο οι εθελοντές επέλεγαν τον σύντροφο της κάθε γυναίκας ήταν 27%.

Γιατί όμως άραγε υπάρχει αυτό το φαινόμενο; Η επικεφαλής της έρευνας Tamsin Saxton εξηγεί. μιλώντας στην Βρετανική εφημερίδα Independent, πως αυτό συμβαίνει επειδή το γνώριμο και το οικείο είναι ελκυστικό στις γυναίκες. Έτσι όταν δουν ένα πρόσωπο που μοιάζει με κάποιον που έχουν μεγαλώσει μαζί κι έχουν αγαπήσει έλκονται από αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τι είδους ερωτικό σύντροφο θέλουν οι γυναίκες;
Γιατί ο ιδανικός σύντροφος δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχισμένη σχέση