Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για να μένουμε νέοι;

13-05-2017

Υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής. Είναι σημαντικό ο καθένας να βρει αυτό που του αρέσει περισσότερο και αυτό που είναι το πιο κατάλληλο για το δικό του σώμα και τον δικό του οργανισμό. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που περισσότερο από κάθε άλλο μας βοηθά να διατηρούμε τη νεότητα μας. Και το βρήκαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τις σχετικές μελέτες και βρήκαν πως οποιαδήποτε άσκηση που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, σε κάνει να ιδρώνεις και να κινείσαι για τουλάχιστον 45 λεπτά κάθε φορά αποτελεί «ασπίδα» για τον εγκέφαλό σου.
Ποια είναι η πιο τυπική τέτοια άσκηση; Η αεροβική.

Ορισμένα από τα οφέλη, όπως η βελτίωση της διάθεσης, είναι άμεσα, άλλα, όπως η βελτίωση της μνήμης, χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να φανούν.

Ανάλογα μάλιστα και με τα οφέλη που θες για τον οργανισμό σου, όπως λέει το Business Insider, μπορείς να διαλέξεις και ακόμα πιο συγκεκριμένη άσκηση. Για παράδειγμα, σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα 30 λεπτά τζόκινγκ στον διάδρομο για δέκα συνεχείς μέρες μειώνουν σημαντικά την κατάθλιψη.

Ειδικά αν είσαι άνω των 50 ετών, μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal αναφέρει ότι η καλύτερη άσκηση είναι ο συνδυασμός αερόβιας γυμναστικής και γυμναστικής αντίστασης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόση γυμναστική πρέπει να κάνετε για να κάψετε τις θερμίδες από μια πίτσα;
Σεξ: Πως η έντονη γυμναστική σκοτώνει την ερωτική διάθεση των αντρών