Σεξ: Ποια είναι η ιδανική διάρκεια για τους άντρες και ποια για τις γυναίκες;

18-05-2017

Η διάρκεια στο σεξ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν εάν η επαφή είναι ικανοποιητική ή όχι. Πολλά ζευγάρια έχουν συχνά πρόβλημα με την διάρκεια των σεξουαλικών τους επαφών και απευθύνονται σε ειδικούς. Ποια είναι όμως η ιδανική διάρκεια στο σεξ για τους άντρες και ποια για τις γυναίκες; Η επιστήμη απαντά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο New Brunswick στον Καναδά εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 152 ζευγαριών με τους συμμετέχοντες να είναι ηλικίας από 21 έως και 77 ετών και οι μεταξύ τους σχέσεις να ποικίλλουν από διάρκειας 6 μηνών έως και 50 ετών!

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sex Research, έδωσαν απάντηση στο ερώτημα: Τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί μια ερωτική επαφή;

Όσον αφορά λοιπόν στο ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ για τον κάθε άντρα και την κάθε γυναίκα διάρκεια στο σεξ, οι επιστήμονες διαπίστωσαν τα εξής:

Προκαταρκτικά – Γυναίκες (λεπτά της ώρας)
Ιδανική διάρκεια: 19
Πραγματική διάρκεια: 11

Προκαταρκτικά – Άντρες
Ιδανική διάρκεια: 18
Πραγματική διάρκεια: 13

Σεξουαλική επαφή – Γυναίκες
Ιδανική διάρκεια: 14
Πραγματική διάρκεια: 7

Σεξουαλική επαφή – Άντρες
Ιδανική διάρκεια: 19
Πραγματική διάρκεια: 8

Οι παραπάνω αριθμοί απεικονίζουν το τι απάντησε (κατά μέσο όρο) ο κάθε συμμετέχων και η κάθε συμμετέχουσα ότι συμβαίνει κατά την σεξουαλική επαφή, κατά την δική του/της προσέγγιση (πραγματική διάρκεια) και επιθυμία (ιδανική διάρκεια).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τελικά, ποια είναι η σωστή διάρκεια;
Σεξ: Τα κιλά του άντρα επηρεάζουν τη διάρκεια στο sex