Σεξ: Πότε οι άντρες έχουν ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά

25-05-2017

Το σεξ θέλει και αυτό την προσοχή του. Άντρες και γυναίκες πρέπει να παίρνουν πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις αλλά και να προσέχουν την υγιεινή τους πριν και μετά την κάθε σεξουαλική επαφή. Υπάρχει όμως μια περίπτωση στην οποία οι άντρες τα ξεχνάνε όλα αυτά και δεν προσέχουν και τόσο πολύ. Ποια είναι αυτή;

Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων φανέρωσε πως οι άντρες ξεμυαλίζονται και κάνουν επικίνδυνο σεξ με τις όμορφες γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι εκτίθενται και όχι μόνο αυτοί να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.

Αναλυτικότερα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Βρετανική ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal Open έδειξε ότι όσο πιο ψηλά βαθμολογούν οι άνδρες την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100), τόσο πιο πρόθυμοι ήταν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά και τόσο απρόθυμοι να κάνουν χρήση προφυλακτικού. Και αυτό μάλιστα, άσχετα με το πόσο μεγάλο θεωρούσαν τον κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες κάνουν επικίνδυνο σεξ όταν είναι της μιας βραδιάς. Και αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση ο αδρικός εγκέφαλος πλάθει φαντασιωσικά σενάρια και ανυπομονεί να βιώσει αυτές τις στιγμές ηδονής που φαντασιώνεται.

Επίσης οι άνδρες οι οποίοι παρουσιάζουν έλλειψη αυτοσυγκράτησης φαίνεται ότι επιδίδονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές. Την ίδια τακτική φαίνεται ότι ακολουθούν και όσοι άνδρες νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δική τους ομορφιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ στη δουλειά: Σε ποια επαγγέλματα το συνηθίζουν;
Ποιοι είναι οι μύθοι για το σεξ που ανατρέπονται;