Εξεταστική για την Υγεία: Άνοιγμα λογαριασμών για το σύμφωνο Γεωργιάδη-Ντυνάν ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

24-05-2017

Άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που συνυπέγραψε με τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τα τραπεζικά ιδρύματα το μνημόνιο πώλησης του νοσοκομείου, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014.

Το αίτημα για το άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κατέθεσε στην Εξεταστική ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος μάλιστα καταλόγισε στους τότε επικεφαλής του ΔΣ του Ντινάν, κ. Νίκα και Πανεθυματάκη, ότι την επομένη του πλειστηριασμού του νοσοκομείου “μεταπήδησαν” από τον Ντινάν στην εταιρεία «Ημιθέα» η οποία ήταν αντίδικος.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν, μάλιστα, τον κ. Γεωργιάδη και τους πρώην υπουργούς υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη ότι μεθόδευσαν το «ξεπούλημα» όπως είπαν του νοσοκομείου ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Λάππας καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι του ελληνικού δημοσίου. «Ντρέπομαι για τον υπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε: «τέτοια υποτακτικότητα, τέτοια αναξιοπρέπεια, τέτοια υποτέλεια απέναντι σε ένα τραπεζίτη δεν έχει όρια». Επίσης καταλόγισε στον Ανδρέα Λοβέρδο, βάσει μαρτυρικών καταθέσεων του προφυλακισθέντα πρώην προέδρου του Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη, ότι τοποθέτησε προσωπικό σύμβουλό του στη Διοίκηση του με στόχο να απαξιώσει το νοσοκομείο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι υπέγραψε τροπολογία που αμνήστευσε παρανόμως όλες τις διοικήσεις του Ντυνάν ακόμη και για ποινικές διατάξεις.

ΝΔ: Το μνημόνιο Γεωργιάδη υπεγράφη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Στον αντίποδα η ΝΔ μέσω του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά αντέτεινε ότι το τριμερές μνημόνιο με την υπογραφή Γεωργιάδη είχε ως βασικό στόχο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να έρθουν επενδυτές. Πάντως ο κ. Γεωργαντάς επιφυλάχθηκε για το αίτημα της πλειοψηφίας να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων συνδέονται με το μνημόνιο κατανόησης.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τη συμπολίτευση ότι υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Μαρτίνη τον οποίο χαρακτήρισαν «αναξιόπιστο» λόγω της προφυλάκισής του.

Σε αντίθετο μήκος κύματος η  Ένωση Κεντρώων χαρακτήρισε την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν «ξεκάθαρη διαπλοκή».

Πηγη: NEWS247