Στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πανεπιστημιακός γιατρός με ιδιωτικό ιατρείο

30-05-2017

Ιδιωτικό ιατρείο διατηρούσε παράνομα πανεπιστημιακός ιατρός, ο οποίος παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απάτη εις βάρος του Δημοσίου. Το ύψος της απάτης που του αποδίδεται ανέρχεται σε 98.000 ευρώ και αφορούν την περίοδο 2002 – 2011, με εξαίρεση ένα 7μηνο οπότε και απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια.

Σύμφωνα με βούλευμα τού Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι για μία 10ετία διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που φέρεται ότι είχε αποκρύψει, εισπράττοντας κανονικά τα επιδόματα που προβλέπονται για τους πανεπιστημιακούς που δεν ασκούν ιδιωτικό έργο.

Προηγήθηκε καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας το οποίο διενήργησε και τον έλεγχο. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται  ότι ο 67χρονος χειρουργός υπέβαλε δήλωση στο τμήμα μισθοδοσίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, ενώ προσκόμισε στην αρμόδια ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το πόρισμα των ελεγκτών, οι οποίοι διαπίστωσαν στην έρευνα τους ότι ο κατηγορούμενος γιατρός είχε μισθώσει τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, στους οποίους παρείχε ιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούσε χειρουργεία -πάντα με αμοιβή- σε ιδιωτική κλινική.